Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negira optužbe

Janukovič: Nikad nisam izdao naredbu za otvaranje vatre na prosvjednike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti predsjednik Ukrajine negira optužbe nove vlade da su se ubojstva prosvjednika dogodila po njegovom naređenju.

Nove ukrajinske vlasti objavile su da su se ubojstva prosvjednika u Kijevu dogodila pod izravnim vodstvom svrgnutog predsjednika Janukoviča. Dvanaest pripadnika rasformirane specijalne policije Berkut - privedeno je pod sumnjom da su pucali iz snajpera.

Pročitajte i ovo U ukrajinskom napadu srušen dio zgrade u Belgorodu - 4 oštećene kuće Žestok napad Ukrajinaca na ruske gradove: Zasuli ih projektilima i dronovima Uništena kuća u ruskom bombardiranju Harkivske oblasti Novo bojište Žestoke borbe u Harkivskoj oblasti, Moskva tvrdi da je zauzela pet sela

Janukovič je, uoči objave izvješća, izjavio da nikada nije izdao naredbu za otvaranje vatre. Posljednje događaje u zemlji nazvao je farsom, a rusku aneksiju Krima tragedijom. Izrazio je nadu da će biti vraćen Ukrajini.

Ukrajina: Uhićeno 12 pripadnika 'Berkuta' osumnjičenih za masovno ubojstvo

'Osobno nikada nisam izdao naredbu za otvaranje vatre. Koliko mi je poznato, oružje nikada nije izdano tim posebnim postrojbama koje su sudjelovale u obrani državnih zgrada i tijela. Samo su ispunjavali naredbe. Moje načelo koje uvijek slijedim je da nikakva vlast i moć nisu vrijedni kaplje krvi', rekao je Janukovič.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene