Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janšin zastupnik tvrdi da je afera prisluškivanje 'sistemski organizirana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka slovenskog premijera Janeza Janše ocijenila je da zadnji događaji vezani za tzv. aferu prisluškivanje svjedoče da njome najveća oporbena stranka želi diskreditirati vladu.

"To je sistemski organizirana zavjera jer Socijalni demokrati (SD) ustrajno ponavljaju laži o navodnom dogovaranju incidenata u Piranskom zaljevu", izjavio je na konferenciji za novinare Jože Tanko, predsjednik zastupničkog kluba Janšine Slovenske demokratske stranke (SDS), osvrćući se na zadnje medijske istupe bivšeg premijera Antona Ropa u kojima je ovaj ponovio svoje već poznate tvrdnje da se je Janša 2004. godine pred parlamentarne izbore "dogovarao" incidente u Savudrijskoj vali s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Pročitajte i ovo Zastupnik u Skupštini Srbije gleda pornić afera u susjedstvu VIDEO Zastupnik na mobitelu gledao pornić u Skupštini, "akcija" je trajala minutu i pol Tomislav Sokol IZBJEGAVANJE KAOSA Hrvatski europarlamentarac o novim mjerama u EU: "Neke države su iskorištavale sustav i dodavale različite uvjete za ulazak"

Tanko je ustvrdio da se predsjednik Socijalnih demokrata (SD) Borut Pahor, zbog lažnih tvrdnji bivšeg premijera koji je ove godine pristupio najjačoj oporbenoj stranci, počinje osjećati nelagodno i da ga postaje strah raspleta događaja vezanih uz aferu jer Rop nastupa "nespretno, arogantno i vrlo nepredvidljivo".

Janšina stranka već je ranije dala do znanja da aferu izazvanu Ropovim navodima smatra okončanom jer se pokazalo da na snimci telefonskog razgovora koji je Janša nekoliko dana pred izbore 2004. godine vodio s hrvatskim premijerom, a koji je snimila obavještajna služba SOVA, nema ničeg spornog i da je razgovor vođen u smjeru smirivanja stanja nastalog nakon incidenta na graničnom prijelazu Plovanija, kad je
hrvatska pogranična policija na nekoliko sati zadržala Janeza
Podobnika i članove njegove Slovenske pučke stranke..

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene