Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bosanac oprezan

Riješio zadatak od MILIJUN DOLARA: Zaštitit ću rješenje kao intelektualno vlasništvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni ekonomist Ramiz Jahić iz Fojnice koji tvrdi da je riješio zadatak od milijun dolara postao je meta novinara iz cijele regije. Kako bi svoje rješenje zaštitio, uskoro će se obratiti Institutu za intelektualno vlasništvo BiH.

'Prikupljam potrebnu dokumentaciju koja mi treba za proceduru pa ćemo vidjeti što dalje', rekao je Jahić za Dnevni avaz.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Podsjetimo, prije nekoliko dana ovaj je zaljubljenik u brojeve izjavio kako je uspio riješiti matematički teorem vrijedan milijun dolara. Naime, teksaški bankar Andrew Beal ponudio je nagradu onome tko dokaže matematičku pretpostavku koju je on otkrio prije 20 godina.

>> Bosanac riješio matematički teorem od MILIJUN DOLARA?

Iz Dnevnog avaza kontaktirali su Udruženje američkih matematičara (AMS) kako bi saznali koja je procedura za eventualno preuzimanje nagrade. Izgleda da će se Jahić dobro načekati jer, kako kažu iz AMS-a, Odbor za nagrade će nakon dvogodišnjeg perioda odlučiti zaslužuje li rješenje detaljnu procjenu.

Nakon Jahićevog istupa u medijima, redakciju Dnevnog avaza nazvalo je još nekoliko građana koji tvrde da imaju rješenje. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene