Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovali protiv svrgavanja

Jačaju prosvjedi islamista u Kairu, SAD traži puštanje Mursija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Egipćana okupili su se sinoć na trgovima i ulicama Kaira prosvjedujući protiv vojnog svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija, a Sjedinjene Države prvu put su pozvale na njegovo oslobađanje.

Mnoštvo pristaša Muslimanskog bratstva zauzelo je ulicu Ramses blizu trga Tahrir, kao i most 6.listopada gdje su se prije tjedan dana odvijali najžešći sukobi sljedbenika i protivnika svrgnutog Mursija.

Na Tahriru se se tisuće okupile slaveći sveti muslimanski mjesec Ramazan, u organizaciji skupina koje su pozivale na pad Mursija. U sukobima pristaša i protivnika bivšega predsjednika prošloga petka 35 osoba je poginulo, a stotine su ranjene diljem zemlje.

>>
Egipat dobio novog premijera, ElBaradei postavljen za potpredsjednika

Glavni zahtjev Muslimanskog bratstva je da se Mursija vrati na položaj šefa države, no to je zasad malo vjerojatno.

Upitana slaže li se Washington s pozivom njemačkog ministra vanjskih poslova da se Mursija pusti na slobodu, glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki rekla je: 'Slažemo se'. Nije željela odgovoriti na pitanje jesu li SAD to službeno prenijele egipatskim dužnosnicima i vojnom vrhu. (Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Trijumf islamista Egipat: Islamisti službeno proglasili pobjedu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene