Obavijesti Video Pretražite Navigacija
eskalacija sukoba

Izrael napao pogranično područje s Libanonom, Hezbolah raketirao izraelske snage

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prema izvješćima libanonskih medija, Izrael je u subotu napao nestabilno pogranično područje s Libanonom, a Hezbolah je objasvio da je izveo raketne napade na izraelske snage blizu granice.

Izrael je u subotu izveo raketne napade na nestabilno pogranično područje s Libanonom usred eskalacije sukoba između Izraela i libanonskog pokreta Hezbolah, izvijestila je libanonska državna novinska agencija NNA.

Izraelski borbeni zrakoplovi napali su rubne dijelove grada Marwahina u južnome Libanonu, ispalivši dva projektila, objavila je NNA, no nema izvješća o žrtvama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Hezbolah, koji ima potporu Irana i saveznik je palestinskoga militantnog pokreta Hamasa, snažno je prisutan u južnim libanonskim selima blizu granice s Izraelom.

Hezbolah je objavio da su njegovi borci u subotu izveli tri raketna napada na položaje izraelskih snaga blizu granice te da su to bili "izravni pogoci".

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Njemačkoj Njemačka na nogama Novi prosvjedi protiv ekstremnih desničara: Prošlog vikenda okupilo se 900.000 ljudi

Sukob između Hezbolaha i izraelskih snaga eskalirao je na granici nakon početka rata u Gazi 7. listopada, što je rezultiralo žrtvama na objema stranama.

Zbog nasilja su deseci tisuća stanovnika s obiju strana bili primorani napustiti svoje domove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene