Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Izraelski premijer Olmert osuđen zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Jeruzalemu proglasio je u utorak bivšeg izraelskog premijera Ehuda Olmerta krivim za korupciju po jednoj točki optužnice, ali ga je oslobodio krivnje u druge dvije točke optužnice, što se smatra njegovom važnom pobjedom.

U prvom suđenju jednom bivšem premijeru u Izraelu ikad, Olmert je proglašen krivim za korupcjiu u aferi "Centar za investiranje". Prema zaključcima suda, on je između 2003. i 2006. godine, dok je obnašao dužnost ministra financija i industrije, nezakonito pomagao svom prijatelju, imućnom poslovnom čovjeku, u sklapanju poslova. Oslobođen je optužbi za potkupljivanje i lažne naplate izraelskih humanitarnih organizacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

>> Izrael: Počelo suđenje bivšem premijeru Olmertu

Zasad se još ne zna kad će biti izrečena presuda Olmertu (66) koji bi mogao dobiti do pet godina zatvora.

Olmert je zbog optužbi za korupciju u rujnu 2008. godine podnio ostavku na dužnost premijera. Odbacio je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene