Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U noćašnjim napadima na pojas Gaze poginulo je pet Palestinaca. Bolnički izvori tvrde kako je u izraelskoj paljbi na sjeveru Gaze ubijen 13-godišnji dječak, na istom je mjestu pronađeno i tijelo aktivista Hamasa, kao i tijelo 75-godišnje žene.


Dječak Anass Zomlott dobio je metak u glavu u trenutku kad se izraelska vojska povlačila iz izbjegličkog logora Jabaliya. Tijelo aktivista Hamasa pronađeno je nakon povlačenja iz logora. 

Vezani članci Napad na Gazu Kraj sukoba se ne nazire, žrtava je sve više: 500 tona bombi za napad koji je trajao 40 minuta. Reagirao SAD, Netanyahu odgovorio Napad na Gazu - 1 VIDEO I nebo je gorjelo: Ne jenjava nasilje u Gazi i Izraelu, izraelska vojska objavila dramatičnu snimku napada i poručila - "Ovo neće proći bez odgovora!"

Izraelska vojska ne prestaje sa sve žeščim zračnim i kopnenim napadima na područje pojasa Gaze, koju je započela kao akciju oslobađanja vojnika otetog krajem lipnja.  

U međuvremenu Europska unija daje milijune dolara novčane pomoći Palestincima, a veliki dio toga oni troše na plaćanje lječnika i zdravstvenih djelatnika. Iz EU-a su potvrdili kako novac ide direktno u ruke Palestinskom javnom sektoru mimoilazeći vladu Hamasa. 

Izrael nastavlja sa zračnim napdima na Libanon

Izraelski borbeni zrakoplovi ponovo su gađali ciljeve u južnom Libanonu, pri čemu su razorili jednu stambenu zgradu ali nije bilo žrtava, objavili su libanonski sigurnosni izvori.

Izraelski zrakoplovi ispalili su projektile na napuštenu četverokatnicu blizu gradića Nabatiyeha na jugu Libanona. Zgrada je potpuno sravnjena sa zemljom, a prema libanonskim izvorima pripadala je Samiru Rahmehu za kojeg se pretpostavlja da je povezan s Hezbollahom.

Izraelci za jačanje ofenzive na Libanon

Čak 71 posto izraelaca zalaže se za jačanje ofenzive na Libanon i podržava mobilizaciju novih postrojbi rezervista, prema anketi koju je objavio tamošnji dnevnik Yediot Aharonot.

Smatraju da vojska "mora jače udariti", nasuprot 26 posto suprotnih mišljenja i ostalih bez mišljenja, prema ispitivanju koje je proveo Institut Dahaf na uzorku od 513 reprezentativne osobe odraslog stanovništva Izraela (Židovi i Arapi).

Unutar židovske većine, podrška je još jasnija: 82 posto ih je za jačanje ofenzive.

Šezdeset pet posto Izraelaca (74 posto unutar židovskog stanovništva) zalaže se za mobilizaciju postrojbi dodatnih rezervista.

Ispitivanje je provedeno prije vladine najave zelenog svjetla
za mobilizaciji nove tri postrojbe rezervista.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju