Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušteni iz Gaze

Izraelku i dvoje djece oteli Hamasovi vojnici, a onda je uslijedio preokret: Puzala je do svog doma

Posljedice bombardiranja pojasa Gaze
Posljedice bombardiranja pojasa Gaze Foto: Afp
Izraelka koja je preživjela smrtonosni napad Hamasa ispričala je kako su je militanti odveli u Gazu s dvoje djece njezine prijateljice, a onda im iz nepoznatog razloga odlučili poštedjeti život.

Izraelka Avital Alajem i njezin susjed sakrili su se u ormar u subotu kada je osam Hamasovih militanata bombardiralo vrata njihove zgrade i počelo pucati. U napadu je njezin susjed smrtno stradao, a nju i još dvoje preživjele djece njezine prijateljice naoružani muškarci uzeli su sa sobom.

"Spalili su sve što su mogli, automobile, sve. Sve su polomili. Sve je uništeno", rekla je Alajem za CNN

Pročitajte i ovo Stype: Hamas i Izrael - 3 Stalne tenzije Pogledajte videoprikaz područja sukoba u Izraelu: Desetljećima nijedan pokušaj mirovnih pregovora nije dao trajni rezultat

Dok je njezino susjedstvo gorjelo, militanti su je ozlijeđenu vukli prema Gazi, a od dvoje djece mlađe je beba, dok stariji dječak ima samo četiri godine.

"Samo sam si ponavljala da će se možda neke žene tamo brinuti za nas, možda će biti imalo humanije prema nama", ispričala je.

Alajem je rekla da su iz razloga koje ne razumije militanti pustili nju i dvoje djece nakon što su prešli u Gazu.

Pročitajte i ovo Šibenik kamerama protiv prekršaja u prometu, ilustracija - 4 Pod videonadzorom Veliko oko puni gradsku blagajnu: Za dva mjeseca naplatili 50.000 eura kazni

"Ne znam zašto su spasili život djeci i meni. Samo su mi rekli da idem. A onda smo krenuli natrag. Vidjela sam tenkove i čula mnogo bombi. Samo smo nastavili", rekla je Alajem.

Natrag do svoga doma žena je morala puzati jer su joj geleri ozlijedili stopalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene