Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael zatvorio sve kontrolne točke prema pojasu Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak naložio je danas navečer da se "zatvore sve kontrolne točke" prema pojasu Gaze, pošto se nastavilo raketiranje Izraela, izjavio je glasnogovornik ministarstva obrane.

"Ministar je naložio da se zatvore sve kontrolne točke na granici između Izraela i pojasa Gaze", rekao je glasnogovornik, dodajući ipak da će Izrael dopustiti prolaz kako bi odgovorio na "izvanredne ljudske potrebe".

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Ta mjera koja će ostati na snazi nekoliko dana odnosi se kako na promet robe, tako i ljudi", dodao je.

Izrael je prije nekoliko mjeseci uveo čitav niz gospodarskih sankcija protiv pojasa Gaze koji je proglašen "neprijateljskim entitetom", pošto je nadzor nad njim preuzeo islamistički pokret Hamas koji se zauzima za nastavak oružane borbe i, dugoročno, za uništenje židovske države.

Ipak, Izrael nije uveo opću blokadu za to siromašno i prenapučeno područje na kojemu živi 1,3 milijuna Palestinaca.

Izraelska vojska je u četvrtak na terenu nastavila s pritiskom ubivši trojicu aktivista i dvije žene, dok su palestinske naoružane skupine ispalile kišu raketa na jug Izraela, pri čemu nije bilo žrtava.

Danas su na izraelsko područje iz pojasa Gaze ispaljene 33 rakete, od čega su četiri pale na grad Sderot, na jugu zemlje, bez žrtava, prema priopćenju izraelske vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene