Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je u četvrtak priopćio da je veoma zabrinut zbog osnutka nove ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu kojom bi mogao predsjedati francuski eurozastupnik iz Nacionalne fronte Bruno Gollnisch.


'Izrael je veoma zabrinut zbog osnutka nove ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu', rekao je izraelski ministar za vanjske poslove u priopćenju.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Slika nije dostupna Bivšoj potpredsjednici Europskog parlamenta oduzet doktorat

'Osnutak parlamentarne skupine čiji je zajednički nazivnik
ksenofobija i antisemitizam i čiji budući predsjednik čeka suđenje u Francuskoj zbog sramotnih izjava u kojima dovodi u pitanje postojanje nacističkih plinskih komora, zabrinjava', dodaje se u priopćenju.

Radikalna desnica koja se posljednjih godina nije uspijevala okupiti u Europskom parlamentu, prikupila je 20 članova koliko je potrebno za osnutak političke skupine, izjavio je u utorak za AFP francuski eurozastupnik iz Nacionalne fronte Bruno Gollnisch.

Nova skupina kojom bi mogao predsjedati Gollnisch treba se službeno utemeljiti idućeg tjedna u Strasbourgu, na općoj sjednici na kojoj će se obnoviti velik dio zastupnika u Europskom parlamentu, kao i predsjednik.