Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael zabrinut zbog ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u četvrtak priopćio da je veoma zabrinut zbog osnutka nove ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu kojom bi mogao predsjedati francuski eurozastupnik iz Nacionalne fronte Bruno Gollnisch.

'Izrael je veoma zabrinut zbog osnutka nove ultradesničarske skupine u Europskom parlamentu', rekao je izraelski ministar za vanjske poslove u priopćenju.

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Slika nije dostupna Veselo u Saboru Marasović poručio Ingrid: 'Prodajete maglu!'

'Osnutak parlamentarne skupine čiji je zajednički nazivnik
ksenofobija i antisemitizam i čiji budući predsjednik čeka suđenje u Francuskoj zbog sramotnih izjava u kojima dovodi u pitanje postojanje nacističkih plinskih komora, zabrinjava', dodaje se u priopćenju.

Radikalna desnica koja se posljednjih godina nije uspijevala okupiti u Europskom parlamentu, prikupila je 20 članova koliko je potrebno za osnutak političke skupine, izjavio je u utorak za AFP francuski eurozastupnik iz Nacionalne fronte Bruno Gollnisch.

Nova skupina kojom bi mogao predsjedati Gollnisch treba se službeno utemeljiti idućeg tjedna u Strasbourgu, na općoj sjednici na kojoj će se obnoviti velik dio zastupnika u Europskom parlamentu, kao i predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene