Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael: Nema razloga za prekid borbi na 72 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u subotu odbio poziv UN-a za prekidom vatre u Libanonu na 72 sata kako bi humanitarni djelatnici evakuirali starije osobe, djecu i ranjenike s juga Libanona i dopremili humanitarnu pomoć.

Izraelska granata pala je u petak u blizini humanitarnog konvoja koji je u organizaciji libanonske civilne zaštite evakuirao civile s juga Libanona pri čemu su tri osobe bile ranjene.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a

- Nema razloga za privremenim prekidom vatre jer je Izrael otvorio humanitarni koridor u Libanon te iz njega", izjavio je glasnogovornik izraelske vlade Avi Pazner.

Koordinator UN-ove humanitarne pomoći Jan Egeland zatražio je u petak prekid sukoba na 72 sata kako bi se ubrzala doprema pomoći.

Ono što Izrael radi u Libanonu sliči na ponašanje Adolfa Hitlera koji je sijao smrt i razaranje u svijetu Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez
Pazner tvrdi da Izrael ne blokira napore UN-a na jugu Libanona.

- Problem je u nečem sasvim drugom. Hezbolah, zapravo, namjerno spriječava dopremu hrane i medicinskih potrepština stanovnicima južnog Libanona kako bi izazvao humanitarnu krizu za koju želi optužiti Izrael, ustvrdio je Pazner. 

Bombardirajući naftna spremišta u elektrani Jiyeh na jugu Libanonu izraelsko vojno zrakoplovstvo izazvalo je najveću ekološku katastrofu na Mediteranu, ustvrdio je u subotu libanonski ministar za okoliš Yacoub Sarraf. 
 
- Dosad se od 10.000 do 15.000 tona sirove nafte izlilo u more i to je najveća dosad poznat katastrofa nastupila na Mediteranu čije bi posljedice mogle biti strašne ne samo za našu zemlju već i za sve zemlje istočnog Sredozemlja", ustvrdio je Sarraf.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene