Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo više od 360 Palestinaca

Izrael nastavlja bombardirati Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelsko ratno zrakoplovstvo nastavlja u utorak nesmiljene napade na područje Gaze pod kontrolom Hamasa, uništivši kompleks vladinih zgrada, stožere sigurnosnih službi i dom jednog od glavnih vojnih zapovjednika dok se istodobno na granici gomilaju izraelsko pješaštvo te tenkovi i topništvo, javlja AP.

Izraelski premijer Ehud Olmert rekao je predsjedniku Shimonu Perezu da je zračna akcija 'prva od nekoliko' faza napada koje su odobrene, priopćio je Olmertov glasnogovornik. 

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze HOROR RATA Izraelac na Hamasovim fotografijama prepoznao članove obitelji: "To je pakao" Napad u Izraelu - 1 Žestoke borbe VIDEO/FOTO Razbuktavanje sukoba na Bliskom istoku koristi Rusiji: "Terorizam i rat ne donose rješenja, nego samo smrt i patnju"

>> Izraelski 'rat bez milosti' traje 60 godina

>> Izrael bombardirao Islamsko sveučilište u Gazi

>> Najkrvaviji dan za Palestince: 225 mrtvih, ranjeno više od 750 ljudi

Zračna operacija je započela u subotu nakon što se Hamas oglušio na izraelska upozorenja da neće trpjeti raketiranje juga zemlje. U dosadašnjem tijeku izraelske ofanzive poginulo je više od 360 Palestinaca. UN javlja da su većina poginulih pripadnici Hamasa ali i da je smrtno stradalo najmanje 64 civila.

Militanti, uzdrmani, ali ne i slomljeni, nastavili su raketnim i minobacačkim napadima ubivši tri izraelska civila i jednog vojnika. Prema najnovijim informacijama iz tog područja, Izrael je pristao pustiti u Gazu oko 100 kamiona s humanitarnom pomoći i pet ambulantnih vozila iz Turske. U srijedu će, kazao je jordanski diplomat, u Gazu ući i 21 jordanski liječnik i podići će se četiri poljske bolnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene