Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posljednjih 20 godina:

Najkrvaviji dan za Palestince: 225 mrtvih, ranjeno više od 750 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze danas je ubijeno najmanje 225 ljudi i ranjeno više od 750, u najkrvavijem danu za Palestince u više od 20 godina.

Na napade izraelskih ratnih zrakoplova i borbenih helikoptera palestinski militantni uzvratili su ispaljivanjem raketa u kojima je poginuo jedan izraelski civil, a ranjeno nekoliko drugih, priopćile su medicinske službe.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Crni dim nadvija se nad grad Gazu gdje ubijeni i ranjeni leže na tlu nakon što je u više od 30 zračnih napada uništeno nekoliko sigurnosnih objekata uključujući i dva gdje vladajući Hamas priređuje diplomske promocije za novake.

Među mrtvima su i šef policije kojega je postavio Hamas, Tawfiq Jabber, čelnik Hamasove sigurnosne i zaštitne postrojbe kao i guverner središnje Gaze, naveli su medicinski radnici.

Izraelska vojska izjavila je kako je ciljala 'terorističku infrastrukturu' nakon nekoliko dana raketnih napada iz Gaze na Izrael te obećala da će nastaviti napade ukoliko bude potrebno, a da će moguća meta biti čelnici islamističke militantne skupine Hamas.

Hamas je obećao odmazdu kako bi osvetio mrtve, uključujući moguće samoubilačke bombaške napade unutar Izraela.

U petodnevnoj izraelskoj ofenzivi u ožujku ubijeno je više od 120 ljudi, ali je broj žrtava u subotu najviši za Palestince od njihova ustanka 1980-tih.

Operacija će trajati 'koliko bude potrebno'

Izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je kako će vojna operacija izraelskih snaga 'trajati koliko bude potrebno', ali nije jasno hoće li se uključiti i kopnene snage. 'Svaki Hamasov cilj je cilj', odgovorio je glasnogovornik vojske bojnik Avital Leibovitch na novinarsko pitanje hoće li se sad napadi usmjeriti na Hamasove političke dužnosnike.

Barak je rekao kako nadolazeće razdoblje 'neće biti ni lako ni kratko za stanovništvo na jugu (Izraela)'. Izrael je proglasio izvanredno stanje u područjima unutar pojasa od 20 kilometara od Gaze, pripremajući ih za rat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene