Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz eksplozija na kampusu

Izrael bombardirao Islamsko sveučilište u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ratni zrakoplovi bombardirali su u nedjelju Islamsko sveučilište u pojasu Gaze, važan kulturni simbol za Hamas, u posljednjem u nizu zračnih napada na ovo palestinsko područje, priopćila je islamistička skupina Hamas, javila je agencija Reuters.

Izraelska vojna glasnogovornica za sada nije željela komentirati ovaj napad. Prema izjavama svjedoka niz eksplozija uzdrmao je kampus u gradu Gazi, ali kako javlja agencija dpa nema izvješća o žrtvama.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

>> Poginulo najmanje 297 Palestinaca

>> Sirija obustavila neizravne pregovore sa Izraelom

U napadima tijekom noći ubijeno sedam Palestinaca

Izraelsko zrakoplovstvo pokrenulo je nekoliko desetaka zračnih napada na pojas Gaze tijekom noći na ponedjeljak u kojima je ubijeno sedam Palestinca, među kojima šestero djece, prema bolničkim izvorima.

Vojni glasnogovornik potvrdio je da je zrakoplovstvo izvelo nekoliko desetaka napada tijekom noći.

Četiri djevojčice mlađe od 12 godina iste obitelji ubijene su u napadu u Jabaliyi, na sjeveru pojasa Gaze. Njihova kuća se nalazi blizu džamije koja je bila gađana. Dva dječaka su ubijena u zračnom napadu u Rafahu, na jugu pojas Gaze. Sedma žrtva je jedan aktivist Hamasa. Napadi su bili koncentrirani na Gazu gdje je uništena zgrada ministarstva unutrašnjih poslova, javlja AFP. 

Znanatn broj civilnih žrtava

U izraelskoj ofenzivi protiv Hamasa u Gazi ubijeno je 310 i ranjeno 1420 ljudi, a svi su žrtve zračnih napada, prema podacima šefa hitnih službi teritorija. Većina žrtava su članovi islamističkog pokreta Hamas, uz znatan broj civilnih žrtava.

Izrael tvrdi da su napadi započeti u subotu odgovor na svakodnevno raketiranje juga zemlje koje se intenziviralo nakon što je Hamas prije tjedan dana prekinuo šestomjesečno primirje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene