Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog slabljenja u Siriji

DVIJE NOVE METE ISLAMSKE DRŽAVE? 'ISIS je već ovdje, to više nije tajna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Reuven Rivlin upozorio je da ćelije Islamske države već operiraju unutar Izraela.

Nakon što joj je pozicija znatno oslabljena na teritoriju Sirije, Islamska država mogla bi napasti Izrael i Jordan, upozorio je šef izraelskih oružanih snaga, general pukovnik Gadi Eizenkot.

'U Siriji je napredovanje terorista zaustavljeno i tamo će islamisti sve više slabiti. Prema mojem mišljenju, velika je vjerojatnost da ćemo vidjeti kako svoje oružje okreću prema nama i Jordanu, osobito zato jer je to jedna od rijetkih mirnih zona', izjavio je Eizenkot na konferenciji Instituta za međunarodnu sigurnost u Tel Avivu.

I dok je sada još prisutnost Islamske države uz južnu granicu Sirije još uvijek dosta ograničena, general je uvjeren kako bi se mogla povezati s drugim ćelijama ekstremista u regiji. Jedna od njih je brigada 'Yarmouk mučenika', ultra militantna skupina, koja se bori oko Golanske visoravni koju je zauzeo Izrael. Eizenkot tvrdi i da se ISIS već dosta infiltrirao među Palestince, osobito u Gazi.

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin upozorio je da ćelije Islamske države već operiraju unutar Izraela.

'ISIS je već ovdje, to više nije tajna. Imamo nebrojene dokaze da imaju sve veću potporu među izraelskim Arapima, od kojih su se neki, njih 50-ak, već otišli boriti u Siriju za Islamsku državu', kazao je Rivlin a prenosi RT.
 

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene