Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijedlogom izraelskog proračuna predviđeno je 250 milijuna dolara za širenje naselja na Zapadnoj obali, iako američki predsjednik Barack Obama i međunarodna zajednica traže da se prestane sa židovskim naseljevanjem na to područje, javlja u nedjelju izraelski vojni radio.


Nacrt proračuna za sljedeće fiskalno razdoblje izglasan u prvom čitanju prošli tjedam u parlamentu službeno uključuje ulaganje od milijardu šekela (250 milijuna dolara) za naselja na Zapadnoj obali. Iznos je namijenjen izgradnji stanova i razvoju infrastrukture, kaže izraelski vojni radio. Gotovo 40 milijuna dolara bit će odvojeno za izgradnju nove četvrti u Maale Adumimu, jednom od najvećih naselja na Zapadnoj obali smještenog istočno od Jeruzalema, u kojem živi 33 tisuće ljudi, dok će 125 milijuna dolara biti namijenjeno financiranju ‘različitih troškova vezanih uz sigurnost’, dodaju na radiju.

Vezani članci Asher Shalmon i Sanja Vištica Jedan od glavnih izraelskih stratega za borbu protiv korone o masovnom cijepljenju i povratku u normalu: ''Prije godinu dana rekao bih da će pandemija završiti 2021., ali...'' Izrael cijepljenje Bilježe značajan porast novozaraženih i uvode nova ograničenja: ''Učinkovitost postojećih cjepiva slabija je od očekivane''

Yariv Oppenheimer, čelnik organizacije koja se protivi kolonizaciji, sa svoje je strane ocijenio da su stvarne brojke vezane uz javna ulaganja u naselja puno više i ‘prikrivene u nekoliko stavki proračuna’. Organizacije naseljenika tvrde, naprotiv, da se iznosi za naselja na Zapadnoj obali smanjuju nakon pritisaka predsjednika Obame. (Hina)