Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izbori u Turkmenistanu 19. veljače?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeće zakonodavno tijelo Turkmenistana je za 11. veljače zakazalo predsjedničke izbore na kojima će se birati nasljednik dugogodišnjega autoritarnog vođe Saparmurata Nijazova koji je umro prošli tjedan.

Datum izbora odredilo je narodno vijeće u kojem sjedi oko dvije i pol tisuće zastupnika, što izabranih, što imenovanih. Očekuje se da to vijeće danas imenuje i izborne kandidate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da nema zaraženih Nije šala: Turkmenistan zabranio da se govori i piše o koronavirusu Hrvatska vojska (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Naša vojska nije jedina Kako je Hrvatska dospjela na vojne odore u - Turkmenistanu?

Privremeni predsjednik Gurbungali Berdimuhamedov prošli je tjedan bio najavio predsjedničke izbore "na demokratskim temeljima koje je postavio veliki vođa", a promatrači su objasnili da to znači kako višestranački izbori nisu u planu.

Turkmenistan službeno ima samo jednu političku stranku,
turkmenistansku demokratsku stranku, a svaka se oporba guši.

Oporbeni čelnici iz inozemstva najavili su nakon smrti Nijazova da se kane vratiti u zemlju, ali nisu uspjeli.

Pitanja o tome koliko će se u Turkmenistanu strogo pridržavati ustava čula su se već koji sat nakon smrti predsjednika jer ustav kaže da predsjednik parlamenta preuzima predsjedničku dužnost, a Berdimuhamedov je bio zamjenik premijera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene