Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija BiH uhitila je Seada Šećerovića iz Novog Pazara, koji je nožem napao čovjeka u tramvaju u Sarajevu, jer ga je ovaj ružno pogledao.


Osuđivani kriminalac Šećerović, u Srbiji je već odležao dvije i pol godine zatvora, zbog sličnog napada nožem, a iz zatvora je izašao 16. kolovoza. Samo deset dana bilo mu je potrebno da ponovi zločin na području Novog Pazara, a napao je čak šest osoba, ubodima nožem u vrat i u leđa. Sećerović nakon toga bježi u Crnu Goru pa u BiH, a uhićen je u Sarajevu. policija ga je pronašla u jednom sarajevskom kafiću i navodi kako prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Vezani članci Stop zlostavljanju, ilustracija Dvije Ukrajinke organizirale mrežu prostitucije u BiH: Novačile djevojke, zlostavljale ih i prisiljavale da prodaju svoje tijelo Napad u Kanadi - 3 Strava u Kanadi: Odjeven u kostim samuraja mačem napao nekoliko ljudi, dvije osobe ubijene, a pet ranjeno

'Uhićenje je izvedeno brzom akcijom od strane pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, tako da nije imao vremena pružiti bilo kakav otpor', rekao je za portal sarajevo-x.com melvudin Halilović, načelnik Odjela za opći kriminal MUP-a kantona Sarajevo. Sarajevska policija izvijestila je i kako je on izveo 17 sličnih napada i u Njemačkoj te da je tamo osuđen na šest godina zatvora. Nadležno tužiteljstvo trenutačno odlučuje o objedinjenju svih njegovih kaznenih djela u jedan slučaj, a navodno se raspravlja i o njegovom izručenju Srbiji.