Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije satelitske snimke

Iz pakla: Ovo su sjevernokorejski logori smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako sjevernokorejska vlada poriče postojanje koncentracijskih logora, satelitske snimke pokazuju ta mjesta, za koja se vjeruje da se u njima nalazi zatočeno više od 200.000 Sjevernokorejaca.

Muškarci, žene i djeca u tim logorima svakodnevno hrane se isključivo onim što uspiju pronaći tijekom teškog fizičkog rada, a to su uglavnom štakori, žabe, zmije ili kukci. Oni radi sedam dana u tjednu poput robova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje

Više od polovice populacije tih logora jednostavno podlegne gladi, pothranjenosti ili raznoraznim bolestima, koje se šire na tim područjima. Naravno, ukoliko ih se ne ubije tijekom mučenja, pred streljačkim odredom i javnim kamenovanjem, prenosi Daily Mail. Većina njih, nasilno je odvedena iz domova pod optužbama za 'političke zločine.

Sjevernokorejac Kang imao je samo devet godina kad je s obitelji poslan u jedan takav logor. 'Nismo imali hrane. Jeli smo sve čega smo se mogli dočepati - štakore, zmije, žabe i insekte', rekao je Kang za CBS. 'Jednostavno smo morali naći način kako da preživimo', dodao je.

'Iako se to davno dogodilo, kad pogledam ove satelitske snimke sjetim se svega što sam vidio i proživio tamo', rekao je Kang. 'Logor sada stvarno izgleda veći. Mogu samo zaključiti da je to posljedica povećanja broja zatvorenika', zaključio je.

Kang je proveo 10 godina u logoru, prije nego li je 1992. godine uspio pobjeći u Kinu. Vjeruje se kako je on prvi zatvorenik koji je otkrio postojanje koncentracijskog logora Yodok u Sjevernoj Koreji.

Amnesty International pregledao je satelitske snimke te ih je usporedio s onima otprije 10 godina i potvrdio da su narasli. Sve su te logore nazvali mjestima 'iz pakla'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene