Obavijesti Pretražite Navigacija
Danima radili s agencijama

BiH službe o otkazivanju Milanovićeva dolaska: ''Nismo primili niti jednu informaciju o ugroženoj sigurnosti''

Policijske i sigurnosne službe u BiH nisu primile nijednu informaciju o ugrozi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je, kako su ranije priopćili iz njegova ureda, zbog sigurnosnih razloga otkazao posjet središnjoj Bosni.

Direktor Uprave za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je za državnu Bosanskohercegovačku radio-televiziju (BHRT) da su danima radili s policijskim agencijama iz BiH i Hrvatske koje su bile uključene u organizaciju posjeta hrvatskog predsjednika središnjoj Bosni.

''Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tijekom boravka u Bosni i Hercegovini'' , rekao je Vilić.

Reporter Mario Jurič javio se iz Nove Bile. Organizatori i Hrvati s kojima je razgovarao iskazali su svoje žaljenje zbog otkazivanja posjeta. Nadaju se da će se uskoro susresti s njim.

"Danas smo bili cijeloga dana u Travniku i Novoj Biloj i nismo primijetili ništa što bi ukazivalo na bilo kakve negativne konotacije. Ipak, sugovornici s kojima sam razgovarao kazali su da se određeni negativni komentari pa čak i elementi prijetnji mogu pronaći na internetu", objasnio je Jurič koji neslužbeno doznaje da je "ovo bila isključilo predsjednikova odluka kojemu su sigurnosne službe RH savjetovale da u ovom trenutku nije poželjno doći zbog negativne klime".

Nemaju informacije o sigurnosnoj prijetnji

Vilić je na čelu agencije koja koordinira rad više policijskih agencija, a njegovi službenici su najizravnije uključeni u zaštitu VIP osoba.

Pojasnio je da tijekom posljednjih više dana "nisu primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske".

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić izjavio je lokalnim medijima kako je sigurnosna situacija na području te županije zadovoljavajuća.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Trebao ići na obljetnicu Zbog sigurnosnih razloga otkazan Milanovićev odlazak u BiH. ''Zbog pojačanog govora mržnje razumijemo ovakav potez''

Ranije su iz ureda predsjednika RH objavili kako se posjeta središnjoj Bosni i otkazuje zbog sigurnosnih razloga na temelju sigurnosne procjene nadležnih institucija Republike Hrvatske, bez drugih detalja.

Predsjednik Zoran Milanović je danas trebao nazočiti obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" kojim je u zimu 1993. razbijena blokada opskrbe hranom, lijekovima i drugim potrepštinama za hrvatske enklave u središnjoj Bosni koje su se mjesecima nalazile pod opsadom snaga bošnjačke Armije BiH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene