Obavijesti Video Pretražite Navigacija
četiri nove rupe

Selo kao švicarski sir: I dalje se otvaraju nove vrtače, a postaju i sve opasnije - u jednu je upao i traktorist

Aktualno Galerija Vrtače - 1 Vrtače - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vrtače - 5 Vrtače - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vrtače - 4 Vrtače - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vrtače - 3 Vrtače - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrtače - 2 Galerija 1/5 >>
Ne prestaju se otvarati divovske rupe u Mečenčanima kraj Petrinje. I dok država godinu dana nakon potresa nema trajno rješenje, vrtače postaju sve opasnije. U jednu je upao traktorist, a u drugu životinja.

Selo kao švicarski sir ima četiri nove rupe. U jednu je upalo i malo lane.

"Uvečer sam je našao pas i ja. Pas došao tu i laje rek'o šta laje, ja došao tu, lane unutra. Bilo mi ga je žao, mlada srna", priča Đuro Nukić iz Mečenčana.

Odmah je zvao lovce. Spustili su se ljestvama u rupu i spasili je. Lane nije bilo ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna a troškovi idu u nebo VELIKA GALERIJA Pogledajte kako izgleda zatrpavanje vrtača u Mečenčanima

Pročitajte i ovo Rupa u Mečenčanima - 2 Sanacije ni na vidiku Otvorila se 140. rupa u Mečenčanima, stanovnici u strahu: "Ona je ogromna''

HGSS je prije nekoliko dana morao vaditi i traktorista koji je upao u vrtaču koja se pod njim otvorila. Kako doznajemo, sve je dobro završilo. Preporuka je stožera da ne idu na poljoprivredna zemljišta, ali oni se pitaju od čega da onda žive?

"Što nam ne daju onda za svinje i stoku. Imam četiri ralje obradive zemlje, a ne možeš orati", kaže Đuro. Ljubica Žilić iz Mečenčana je rekla: "Sad, da oće to da zatrpaju, bi malo zgodnije"

Zasada je sanirano tek sedam rupa koje se nalaze tik uz kuće. Preostalo je njih još 162. Kako doznajemo država za njih nema plan, još nije poznato kada bi trebalo početi njihovo zatrpavanje.

Anđina je prva zatrpana, ali još uvijek živi u kontejneru. "Ne mogu, bojim se da neće potkopati zgradu dolje pa će se urušiti. Teško je gledati a ne možeš ući u stan", govori Anđa.

Teško je to sve gledati i Mandi. Došla je ovdje iz Slavonije, kuću dobila uz pomoć APN-a prije osam godina kada je za njezino selo malo tko čuo. Kaže: "Nije mi žao. Ne bojim se ništa. Tu su mi djeca, 27 unučadi imam."

I prirodu koja kad ne uzima, puno toga daje pa selo izgleda kao pozadina na računalu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene