Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krhka tvorevina

Dačić: Jedna je iskra dovoljna da ponovno upali plamen sukoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić ocijenio je u nedjelju da prosvjedi i nemiri u Bosni i Hercegovini ukazuju da je mir u susjedstvu "krhka tvorevina" i poručio da je upravo zbog toga neophodno "zadržati političku stabilnost Srbije, ali i Republike Srpske".

"Vidite da tu nije samo u pitanju socijalna kategorija prosvjeda, imate i određene političke zahtjeve koji idu ka tome 'jedan čovjek, jedan glas', što ide prema ukidanju entiteta, prava naroda u BiH, što otvara cijeli jedan začarani krug: Zbog toga je i bio rat u BiH", prenose beogradski mediji Dačićevu ocjenu u intervju Glasu Amerike (VOA).

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Dačić, koji boravi u službenom posjetu SAD, upozorio je za VOA da se treba čuvati incidentnih situacija i na Kosovu, jer je "jedna iskra dovoljna da ponovno upali plamen sukoba".

IZ MINUTE U MINUTU Sarajevo: 'Ako dobijem naredbu spreman sam raščistiti ovu situaciju u nekoliko minuta'

U povodu eskalacije prosvjeda u BiH srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić sastat će se u nedjelju poslije podne u Beogradu s predsjednikom Republike Srpske (RS) i vođom vladajućih Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom te Mladenom Bosićem, predsjednikom vodeće oporbene stranke u RS, Srpske demokratske stranke.

Vučić je Dodika i Bosića pozvao u petak na razgovor o očuvanju stabilnosti ovog entiteta BiH u okolnostima krize izazvane nizom prosvjeda u većim gradovima BiH i zatražio "očuvanje jedinstva i političke stabilnosti RS", te osiguranje uvjeta da se "svi problemi rješavaju na demokratski način". (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene