Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu pošteđen,i ni Yahoo, ni Amazon

Italija želi uvesti 'Google porez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća vladajuća talijanska stranka predložila je zakon kojime bi se povećali prihodi države tako što bi se multinacionalnim internetskim kompanijama poput Googlea, Amazona i Yahooa učinilo skupljim poslovanje u Italiji.

Prijedlogom zakona koji je iznijela Demokratska stranka (PD) želi se osigurati najmanje milijarda eura zakonom, nazvanim 'Google porez', koji bi obvezao tvrtke da internetsko oglašavanje i prodaju mogu obavljati samo preko agencija koje su u talijanskom poreznom registru.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

>> FOTO Ovako će izgledati nova Googleova središnjica vrijedna 1,5 milijardi dolara!

Iako njeni predlagači mjeru vide kao popularan način da se povećaju prihodi na račun profitabilnih stranih tvrtki, kritičari prijedloga kažu da je temeljen na nerealnim željama a ne na čvrstom poznavanju kako funkcioniraju prodaja i oglašavanje na internetu.

Po prijedlogu zakona se multinacionalne tvrtke ne bi izravno oporezivale ali bi ih se primoralo da koriste talijanske tvrtke za oglašavanje umjesto trećih strana sa sjedištima u zemljama s niskom poreznom stopom, poput Luksemburga, Irske ili zemalja izvan Europske unije.

Država bi tako ostvarila prihod kroz porez na dodatne prihode talijanskih agencija za oglašavanje i pružatelja internetskih usluga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene