Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripadnik desničarske stranke

Zastupnik koji je na ruci nosio nacističku svastiku postao - zamjenik ministra: "Osjećam duboki sram..."

Galeazzo Bignami
Galeazzo Bignami Foto: Screenshot / Twitter Galeazzo Bignami
Zastupnik desničarske stranke Braća Italije Galeazzo Bignami, koji je izazvao kontroverze 2016. nakon što su novine objavile njegovu fotografiju kako na lijevoj ruci nosi nacističku svastiku, imenovan je u ponedjeljak zamjenikom ministra za infrastrukturu.

Premijerka Giorgia Meloni, koja je osobno objavila imenovanje Galeazzo Bignamija na konferenciji za novinare, čelnica je Braće Italije, stranke koja svoje korijene vuče iz postfašističkog Talijanskog socijalnog pokreta (MSI).

Bignami (47) je prošlog mjeseca izabran za drugi mandat u parlamentu. Dugo je bio dio talijanske radikalne desnice, ali je dio svoje političke karijere proveo u umjerenijoj stranci Naprijed Italijo bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

U ponedjeljak je rekao da osjeća "duboki sram" zbog fotografija i odlučno je osudio "svaki oblik totalitarizma", nazivajući nacizam i bilo koji pokret povezan s njim "apsolutnim zlom".

Pročitajte i ovo Talijanska premijerka Giorgia Meloni Giorgia Meloni Prva talijanska premijerka traži da joj se obraćaju u muškom rodu, stigle kritike: "U njenoj politici nema priznanja žena, ni na riječima ni na djelima"

Meloni nije komentirala fotografiju iz 2016., ali je opetovano osudila zloglasne rasističke, antižidovske zakone koje je donio diktator Benito Mussolini 1938., a prošlog je tjedna rekla parlamentu da "nikada nije osjećala nikakve simpatije prema fašizmu".

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni PRISEGUNULI I MINISTRI Giorgia Meloni prisegnula za novu premijerku: Prva je žena u povijesti Italije na toj funkciji

"Uvijek sam smatrala (antisemitske) rasne zakone iz 1938. najnižom točkom talijanske povijesti, sramotom koja će zauvijek okaljati naš narod", rekla je u parlamentu.

Bignami će služiti pod čelnikom desničarske stranke Liga Matteom Salvinijem, koji je ministar infrastrukture i potpredsjednik vlade.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene