Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Počelo suđenje zbog krvave osvete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje 43-jici mafijaša, optuženih za krvavu vendettu (osvetu) odgovornu za ubojstvo šest osoba u Duisburgu 2007., počelo je u pokrajini Reggio Calabria na jugu Italije, rekao je jedan sudac.

Optuženima se sudi iza zatvorenih vrata, a pred sudom se pojavljuju u brzom tzv. skraćenom postupku koji omogućava da im se sudi prema dokazima koje je tužiteljstvo prikupilo tijekom istrage.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora"

U zamjenu, mogu uživati u smanjenju kazne do trećine od predviđene.

Pravosuđe je 14. kolovoza objavilo da šalje prvu skupinu od 43 sumnjivca pred sud u Reggio Calabria, a suđenje 14-orici ostalih počet će 11. studenoga pred sudom u Locriju, u istoj pokrajini.

Među osumnjičenima je 11 žena. Troje od 43 optuženih je u bijegu i sudi im se u odsutnosti.

Optuženi moraju odgovarati zbog mafijaške organizacije koja djeluje u Italiji i za neke u Njemačkoj.

Dvije obitelji podrijetlom iz kalabreškog sela San Luca vode krvavi rat od 1991., a u njemu je desetak osoba izgubilo život, ne računajući pokolj u Duisburgu.

Istraga tužiteljstva pokrajine Reggio Calabria bila je u tijeku više od godinu dana kad je šest Talijana ubijeno mecima u Njemačkoj u noći 15. kolovoza 2007.

Talijanska i njemačka policija povezale su ubojstvo u Njemačkoj s vendettom između dvaju klanova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene