Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Operacija protiv 20 palestinskih terorista, većinom Tunižana, optuženih da osposobljavaju dobrovoljce za atentate u Iraku i Afganistanu, vođena je u utorak u Italiji, Portugalu i Francuskoj, na poticaj talijanskog tužiteljstva u Milanu.


Ta je operacija omogućila "otkrivanje mreže koja je djelovala u Europi, posebice u Italiji", kazao je na konferenciji za tisak u Rimu talijanski ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.

Vezani članci Prva transplantacija rožnice u KBC-u Split - 2 Sjajne vijesti iz hrvatskih bolnica: Liječnici u Splitu prvi put transplantirali rožnicu, a na zagrebački Sveti Duh zbog operacija očiju dolaze pacijenti iz 15 zemalja Ilustracija Užas u Nigeriji: Naoružani napadači upali u školu i oteli 400 učenika, policija i vojska ih pokušavaju osloboditi

Mreža se bavila "uvježbavanjem osoba i pripremom sredstava" za akcije na "afganistanskim i iračkim poprištima", kazao je on.

Istaknuo je da su osumnjičeni uglavnom tuniske nacionalnosti.

"Možemo potvrditi da se radi o 20 uhidbenih naloga", kazao je ranije glasnogovornik karabinjera u Milanu.

Jedanaest osoba je doista uhićeno u Italiji - u Milanu, Bergamu, Regio Emiliji i na Kalabriji, javlja talijanska agencija Ansa.

Ostalih devet spada pod europski uhidbeni nalog koji je izdala Italija za Francusku, Portugal i Veliku Britaniju.