Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobne Alpe

Italija: Lavine ubile sedam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz lavina u talijanskim alpama ubio je sedmero ljudi, priopćila je talijanska služba za spašavanje. Četiri stradalih bili su spasioci koji su tražili dvoje turista, a koji su poginuli također od naleta lavina na području Trentina, piše BBC.

Lavina je ubila i 12-godišnjeg Nijemca koji je skijao na tom istom području. Voditelj građanske sigurnosne službe, Guido Bertolaso, istaknuo je kako ljudi stradaju jer namjerno ignoriraju upozorenja o opasnostima i posljedicima lavina, prenosi BBC. Dvoje turista iz Udina nestali su u subotu popodne. Obitelj ističe kako su oboje iskusni i oprezni skijaši. Sedmeročlani iskusni spasilački tim otišao je tražiti nestale turiste, ali je naišao na drugu lavinu i poginuo. Policija je izjavila kako je njemačkog tinejdžera lavina pogodila kada je skijao pokraj staze sa svojim bratom i prijateljima. Brat poginulog je neozlijeđen, dok je stanje trećeg skijaša koji se nalazi u bolnici još uvijek nepoznato. Lokalni službenici rekli su da se povećala dopuštena razina lavine do 4. stupnja od mogućih 5 na ljestvici. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene