Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Jemenu

Istražuje se smrt djevojčice (8) koja je umrla nakon seksa sa suprugom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Jemenu pokrenule su istragu smrti 8-godišnje djevojčice, koja je nakon spolnog odnosa s pet puta starijim suprugom umrla zbog puknuća maternice.

Jemenske vlasti istražuju smrt osmogodišnje djevojčice od unutarnjeg krvarenja na njezinu svadbenu noć i kazneno će goniti odgovorne, objavila je u petak jemenska vlada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

'Jemenska vlada ozbiljno se bavi tim slučajem i istražit će ga, a odgovorni će biti privedeni pravdi', rekao je pomoćnik jemenskog premijera Rajeh Badi.

>> Djevojčica (8) preminula od unutarnjeg krvarenja nakon prve bračne noći

Djevojčica Rawan udala se za muškarca starijeg od sebe pet puta, a umrla je zbog puknuća maternice nakon spolnog odnosa. Protiv njezina supruga još nije pokrenut postupak.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton pozvala je u petak jemenske vlasti da istraže slučaj i kazne odgovorne. Poručila je također da bi Jemen trebao zakonski propisati minimalnu dob za sklapanje braka.

Mnoge siromašne obitelji u toj zemlji udaju svoje kćeri jako mlade kako bi uštedjele na njihovu odgoju. Gotovo polovica stanovnika Jemena od ukupno 24 milijuna nema dovoljno hrane i pitke vode, po podacima UN-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene