Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilna udaja

Djevojčica (8) preminula od unutarnjeg krvarenja nakon prve bračne noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnja djevojčica Rawan koju je obitelj prisilno udala, umrla je od unutarnjeg krvarenja prve bračne noći nakon seksualnog odnosa s pet puta starijim muškarcem.

Aktivisti su se odmah umiješali te zatražili uhićenje obitelji i muškarca za kojeg se djevojčica prisilno udala. 'Mladoženja je čudovište i zaslužuje biti kažnjen', izjavio je jedan od aktivista.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Slika nije dostupna O slučaju preminule djevojčice Ravnateljica splitskog Centra za socijalnu skrb: "Nije bilo naznaka da su roditelji bili nasilni i zanemarivali dijete"

Krenula je potraga za muškarcem za kojeg je vjeruju da ima oko 40 godina. Aktivisti pokušavaju spriječiti prisilne udaje mladih djevojčica što je u Jemenu običaj. Vjeruje se da ako se djevojke udaju mlađe, u budućnosti biti poslušnije i moći roditi više djece, prenosi Daily Mail.

>> Tragedija: Brata htjela prestrašiti iz ormara, no ubio je njegov prijatelj

Jedan od razloga je i veliko siromaštvo koje vlada zemljom, stoga obitelji ne žele odbiti mladoženje koji nude novac za djevojke. Jemen je u prošlosti postavio dobnu granicu od 15 godina za sklapanje braka, međutim, taj zakon je poništen još 1990. godine.

Podaci iz jemenskog ministarstva pokazaju da se više od četvrtine djevojčica uda prije navršene petnaeste godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene