Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne biste se nadali, ali...

Evo što zabrinjava svjetske milijunaše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina milijunaša zabrinuta je zbog ekonomske nejednakosti, a gotovo polovica podržava povećanje minimalne plaće i veće poreze za bogate.

Istraživanje koje je proveo PNC Wealth Managment, otkriva kako je 64 posto milijunaša u SAD-u zabrinuto za ekonomsku nejednakost, a gotovo polovica ih je 'veoma zabrinuta', piše Huffington Post.  Oni sami sebe vide kao dio rješenja nejednakosti više nego kao njezin uzrok.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koja sreća "Suprugu sam rekla da me zasvrbio lijevi dlan": Umirovljenica imala dobar predosjećaj, već zna što dalje Slika nije dostupna Ulaze u kuće imućnih 'Prate žrtve, uspavljuju ih u vlastitom domu i opljačkaju'

49 posto podržava podizanje minimalne plaće, a 38 posto se tome protivi. 44 posto podržava podizanje poreza za one koji zarađuju najviše, dok se tome protivi 41 posto američkih milijunaša.

69 posto kaže da podržavaju donacije fokusirane na siromaštvo i glad, dok ih je 64 posto reklo da podržavaju školarinu i druge obrazovne prilike za djecu iz obitelji s niskim primanjima.

'Ova otkrića pokazuju kako bogati shvaćaju da je naše društvo bolje kada su svi u igri i zarađuju te da ekonomska nejednakost može imati negativne posljedice', rekao je Thomas P. Melcher, izvršni potpredsjednik banke PNC-a.

Najbogatiji na svijetu lani su povećali svoju imovinu na 152 bilijuna dolara

Istraživanje je, čini se, u suprotnosti s popularnim mišljenjem da su bogataši orijentirani samo na sebe i svoju zaradu. Dapače, pokazalo se da, što se uplitanja u politiku tiče, barem na tlu SAD-a, svega 10 posto milijunaša donira strankama 1.000 i više dolara, dok 69 posto uopće novac ne donira političarima.

Ovo je istraživanje provedeno u rujnu na 476 ispitanika 'teških' milijun i više dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene