Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati istrage

KOBNI LET Ovo je djevojka (15) koja je sjedila 'na bombi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji su otkrili gdje je bila postavljena bomba u ruskom zrakoplovu srušenom u Egiptu.

Istražitelji vjeruju da je bomba, koja je srušila ruski zrakoplov na letu iz egipatskog Shram el-Sheikha, bila postavljena najvjerojatnije ispod sjedala 30A gdje je sjedila 15-godišnja Maria Ivleva. Avion se 31. listopada srušio u sinajsku pustinju, a poginulo je svih 224 putnika i članova posade.

Bombu su u zrakoplov Metrojeta postavili teroristi Islamske države i to baš, kako se čini, ispod sjedala Marie Ivleve, djevojke iz okolice Sankt Petersburga, piše Telegraph. Do nje je s jedne strane sjedila majka Marina (44), a s druge 77-godišnja Nadežda Bašakova, na sjedalu 31A, koje također nisu isključili kao moguće mjesto gdje je bila bomba.

Forenzička analiza pokazala je da je eksploziv snage ekvivalentne kilogramu TNT-a bio po svemu sudeći skriven ispod Marijinog sjedala te je ona, navodi se u izvještaju istražitelja Metrojeta, bila prva osoba koja je poginula u ruskom avionu.

Pročitajte i ovo Ostaci srušenog ruskog Suhoja-25 kod Idliba (Foto: AFP) Objavljene snimke rušenja Rusko ministarstvo obrane: Pilota srušenog Suhoja-25 ubili su teroristi Fronte al Nusre Slika nije dostupna Promijenili plan ŠOKIRALI OBJAVOM Ruski zrakoplov srušila improvizirana bomba - 'Otkrili smo način'

DOJAVA O BOMBI Zrakoplov s 256 putnika hitno evakuiran

Još uvijek nije razjašnjeno kako se bomba našla u avionu, no isključena je mogućnost da je bombaš bio u avionu jer su identificirane sve 224 osobe koje su bile na kobnom letu. Pretpostavlja se da je netko od osoblja zaposlenog u zračnoj luci bio taj koji je bombu postavio u avion.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene