Samoproglašena Islamska država u svojem lokalnom časopisu objavila je fotografiju improvizirane bombe za koju tvrde da je srušila ruski zrakoplov nad Sinajskim poluotokom.


Uz tekst objavljen u glasilu samoproglašene Islamske države, stoji i fotografija na kojoj se nalazi limenka, žice i detonator, pribor koji je služio za izradu bombe na zrakoplovu srušenom kod Sinja u kojem je poginulo više od 220 ljudi.

Vezani članci Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Od povučenog dječaka i zaljubljenika u nogomet do bezočnog krvnika i najtraženijeg terorista: Tko je bio Abu Bakr al-Bagdadi? Afganistan (Foto: AFP) Gađali militante, pogodili poljoprivednike: Afganistanska i američka vojska ubila 30 civila

Fotografija sugerira da je ruski zrakoplov srušen nakon eksplozije improvizirane naprave za koju je eksploziv bio skriven unutar limenke, piše The Independent.

Tekst otkriva način na koji su militanti Islamske države otkrili način na koji prokrijumčariti eksploziv na zrakoplov te kompromitirati sigurnosni sustav.

U članku stoji da je 'nakon plana da se bomba unese na američki zrakoplov odluka promijenjena, a nova meta je postao ruski zrakoplov', stoji u tekstu.

Uz navode da je 'bomba prokrijumčarena na zrakoplov', bez izričitog objašnjenja kako, objavljeni tekst sugerira kako bi slični napadi mogli biti ponovno izvedeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook