Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg osudio je akciju policije u kojoj su policijski službenici ubili nenaoružanog muškarca. Ubojstvo je ogorčilo tamošnju crnačku zajednicu.


Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg ocijenio je u ponedjeljak "neprihvatljivim" postupak policije koja je u subotu ujutro ispalila 50 metaka na automobil s tri
nenaoružana mladića, usmrtviši 23-godišnjeg mladoženju na dan vjenčanja i teško ranivši drugu dvojicu, što je izazvalo ogorčenje u newyorškoj crnačkoj zajednici.

Vezani članci Slika nije dostupna Što se to događa u SAD-u? Društvenim mrežama širi se video pucnjave ispred trgovine Pištolj, ilustracija Nova pucnjava u Teksasu, muškarac ubio najmanje troje ljudi. Već je bio u zatvoru zbog zlostavljanja djeteta

- Mogu vam reći da je za mene neprihvatljivo...tako ispaliti 50
metaka, ali je na istrazi da utvrdi što se stvarno desilo, izjavio je Bloomberg nakon sastanka s čelnicima crnačke zajednice u gradskoj vijećnici.

Na sastanku su, među ostalim, sudjelovali pastor Al Sharpton i kongresnik Charles Rangel (D). Bloombergu je poručeno kako grad mora pokazati moralno zgražanje nad ispaljivanjem 50 metaka na nenaoružane ljude, kazao je Sharpton.

U nedjelju se na bdijenju uz ubijenog Seana Bella (23) okupilo više stotina ljudi, od kojih su neki izvikivali "Nema pravde, nema mira" i tražili ostavku načelnika policije Raya Kellya.

Petorica policajaca, koji su sudjelovali u incidentu, poslani su na plaćeni dopust i oduzeto im je oružje, rekao je glasnogovornik NYPD Paul Browne. 

Policija i tužiteljstvo obećali su provođenje cjelovite istrage.

Policajci u civilu su u četvrti Queens u subotu ujutro rafalima
zasuli tri mlada sudionika momačke večeri nakon izlaska iz striptiz bara Calua, usmrtivši Bella na dan kada je trebao oženiti majku svoje dvoje djece.