Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga protiv policajaca koji su ubili nenaoružanog mladoženju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg osudio je akciju policije u kojoj su policijski službenici ubili nenaoružanog muškarca. Ubojstvo je ogorčilo tamošnju crnačku zajednicu.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg ocijenio je u ponedjeljak "neprihvatljivim" postupak policije koja je u subotu ujutro ispalila 50 metaka na automobil s tri
nenaoružana mladića, usmrtviši 23-godišnjeg mladoženju na dan vjenčanja i teško ranivši drugu dvojicu, što je izazvalo ogorčenje u newyorškoj crnačkoj zajednici.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

- Mogu vam reći da je za mene neprihvatljivo...tako ispaliti 50
metaka, ali je na istrazi da utvrdi što se stvarno desilo, izjavio je Bloomberg nakon sastanka s čelnicima crnačke zajednice u gradskoj vijećnici.

Na sastanku su, među ostalim, sudjelovali pastor Al Sharpton i kongresnik Charles Rangel (D). Bloombergu je poručeno kako grad mora pokazati moralno zgražanje nad ispaljivanjem 50 metaka na nenaoružane ljude, kazao je Sharpton.

U nedjelju se na bdijenju uz ubijenog Seana Bella (23) okupilo više stotina ljudi, od kojih su neki izvikivali "Nema pravde, nema mira" i tražili ostavku načelnika policije Raya Kellya.

Petorica policajaca, koji su sudjelovali u incidentu, poslani su na plaćeni dopust i oduzeto im je oružje, rekao je glasnogovornik NYPD Paul Browne. 

Policija i tužiteljstvo obećali su provođenje cjelovite istrage.

Policajci u civilu su u četvrti Queens u subotu ujutro rafalima
zasuli tri mlada sudionika momačke večeri nakon izlaska iz striptiz bara Calua, usmrtivši Bella na dan kada je trebao oženiti majku svoje dvoje djece. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene