Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznavni gosti

Iran tvrdi da Hamas nije pozvan na summit nesvrstanih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski islamistički pokret Hamas, koji nadzire Pojas Gaze, nije pozvan na sastanak na vrhu pokreta nesvrstanih zemalja, koji bi se u četvrtak i petak trebao održati u Teheranu, izjavio je glasnogovornik summita Reza Forkami.

'Islamska Republika dosad nije uputila nikakav službeni poziv predsjedniku Hamasove vlade u Gazi, Ismailu Hanijehu', rekao je Forkami, opovrgnuvši time izjavu Hanijehovog glasnogovornika da je on pozvan na summit i da se namjerava odazvati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaju nove mete Islamska država preuzela odgovornost za napad u Iranu: "O lavovi islama, lovite svoj plijen od Židova, kršćana i njihovih saveznika na ulicama i cestama..." Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..."

>> Iran: Agencija za atomsku energiju želi ući u vojni kompleks

'Na summit je pozvan samo predsjednik Mahmud Abas', dodao je Forkami u izjavi koju su prenijele mnoge agencije.

Abas, palestinski predsjednik i čelnik pokreta Fatah, u subotu je zaprijetio bojkotom sastanka na vrhu nesvrstanih u Teheranu ako na njemu bude i Hanijeh, što je bila nova potvrda napetosti koje vladaju između različitih palestinskih pokreta.

Hanijehov glasnogovornik Taher al-Nunu u petak je rekao da je Iran službeno pozvao Hanijeha na summit i da će se on odazvati u svojstvu 'predsjednika vlade kojeg je na izborima 2006. izabrao palestinski narod', čak i ako Abas zbog toga otkaže dolazak u Teheran. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene