Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinski islamistički pokret Hamas, koji nadzire Pojas Gaze, nije pozvan na sastanak na vrhu pokreta nesvrstanih zemalja, koji bi se u četvrtak i petak trebao održati u Teheranu, izjavio je glasnogovornik summita Reza Forkami.


'Islamska Republika dosad nije uputila nikakav službeni poziv predsjedniku Hamasove vlade u Gazi, Ismailu Hanijehu', rekao je Forkami, opovrgnuvši time izjavu Hanijehovog glasnogovornika da je on pozvan na summit i da se namjerava odazvati.

Vezani članci Angela Merkel, Boris Johnson i Emmanuel Macron Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum Slika nije dostupna Ahmadinedžad za jače savezništvo sa Sirijom

>> Iran: Agencija za atomsku energiju želi ući u vojni kompleks

'Na summit je pozvan samo predsjednik Mahmud Abas', dodao je Forkami u izjavi koju su prenijele mnoge agencije.

Abas, palestinski predsjednik i čelnik pokreta Fatah, u subotu je zaprijetio bojkotom sastanka na vrhu nesvrstanih u Teheranu ako na njemu bude i Hanijeh, što je bila nova potvrda napetosti koje vladaju između različitih palestinskih pokreta.

Hanijehov glasnogovornik Taher al-Nunu u petak je rekao da je Iran službeno pozvao Hanijeha na summit i da će se on odazvati u svojstvu 'predsjednika vlade kojeg je na izborima 2006. izabrao palestinski narod', čak i ako Abas zbog toga otkaže dolazak u Teheran. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.