Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran vjeruje je razmjena za nuklearno gorivo sa zapadom još uvijek moguća, objavila je iranska državna televizija, dan nakon što je SAD upozorio na skoro donošenje novih sankcija zbog nuklearnog spora.


'Sporazum je još uvijek na stolu', rekao je Ali Akbar Salehi, čelnik iranske Organizacije za atomsku energiju, za postaju Press TV koja emitira na engleskom jeziku.

On je međutim ponovio iranski zahtjev za istovremenu razmjenu goriva na iranskom teritoriju, što vjerojatno nije prihvatljivo zapadnim silama koje žele da Teheran većinu svog nisko obogaćenog urana pošalje u inozemstvo prije no što će zauzvrat dobiti gorivo za njegov reaktor za medicinska istraživanja.

Vezani članci Slika nije dostupna U slučaju novih sankcija Iran prijeti revidiranjem sporazuma Slika nije dostupna Baradei: BiH mora spriječiti ilegalni transport radioaktivnog materijala

Salehi je rekao da bi iranski uran mogao biti 'zapečaćen' i pod nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju u Iranu dok ne dobije gorivo za reaktor. (Hina)