Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Iako je SAD najavio sankcije

Iran: Sporazum o nuklearnom gorivu još uvijek na stolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran vjeruje je razmjena za nuklearno gorivo sa zapadom još uvijek moguća, objavila je iranska državna televizija, dan nakon što je SAD upozorio na skoro donošenje novih sankcija zbog nuklearnog spora.

'Sporazum je još uvijek na stolu', rekao je Ali Akbar Salehi, čelnik iranske Organizacije za atomsku energiju, za postaju Press TV koja emitira na engleskom jeziku.

Pročitajte i ovo Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču" Slika nije dostupna IAEA o aktivnostima Sirije i Irana Inspektori pronašli tragove urana u Siriji

On je međutim ponovio iranski zahtjev za istovremenu razmjenu goriva na iranskom teritoriju, što vjerojatno nije prihvatljivo zapadnim silama koje žele da Teheran većinu svog nisko obogaćenog urana pošalje u inozemstvo prije no što će zauzvrat dobiti gorivo za njegov reaktor za medicinska istraživanja.

Salehi je rekao da bi iranski uran mogao biti 'zapečaćen' i pod nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju u Iranu dok ne dobije gorivo za reaktor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene