Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hormuški tjesnac

Iran priprema zakon o blokiranju prolaza tankerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski odbor za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku pripremio je nacrt zakona po kojem bi Iran zaustavljao tankere koji kroz Hormuški tjesnac isporučuju naftu zemljama koje podržavaju sankcije protiv Irana, rekao je u ponedjeljak jedan član odbora.

"Odbor za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku pripremio je zakon o blokiranju prometa tankera koji prevoze naftu zemljama koje su uvele sankcije Iranu", rekao je iranski zastupnik Ibrahim Agha-Mohamadi, po iranskoj parlamentarnoj novinskoj agenciji. "Taj je zakon nastao kao odgovor na naftne sankcije Europske unije protiv Islamske Republike Iran".

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu''

>> Iran spreman suprostaviti se europinom naftnom embargu

Agha-Mohamadi je rekao je 100 od 290 članova parlamenta do nedjelje potpisalo zakon.

Zabrana Europske unije na uvoz iranske nafte, uvedena u suradnji sa SAD-om kako bi se Iranu uskratila sredstva potrebna za razvoj njegovog spornog nukleranog programa, na snagu je stupila u nedjelju. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene