Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskorištavanje utjecaja

Iran pozvao Europu da pomogne dijalogu u Perzijskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u ponedjeljak je pozvao Europu da iskoristi svoj utjecaj za promicanje dijaloga u Perzijskom zaljevu nakon što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein ranije ovog mjeseca prekinuli odnose s Katarom.

Optuživanje Irana i Katara za terorizam je pokušaj tih država da izbjegnu odgovornost za svoje neuspjehe u ispunjavanju zahtjeva svojih naroda, poručio je iranski ministar u govoru u Berlinu u kojem je pozvao i na stvaranje novih regionalnih sigurnosnih mehanizama za države Zaljeva.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

"Jedan dan to je Iran, drugi dan to je Katar", smatra Zarif.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani izrazio je podršku Kataru koji se sukobio s iranskim regionalnim rivalom Saudijskom Arabijom i njezinim saveznicima koji ga optužuju da podržava islamističke militante, što Doha odbacuje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene