Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je najavio da će se njegova zemlja službeno žaliti Ujedinjenim narodima zbog prijetnji nuklearnim oružjem koje je uputio američki predsjednik Barack Obama, oštro osudivši njegove riječi.


Obama je ‘implicitno zaprijetio Irancima nuklearnom oružjem’, rekao je Hamenei na susretu s vojnim dužnosnicima koji je prenosila državna televizija. Prema njegovim riječima, Obamine su izjave ‘vrlo čudne i svijet ih ne bi smio ignorirati jer u 21. stoljeću, vremenu potpore ljudskim pravima i borbi protiv terorizma, vođa jedne države prijeti upotrebom nuklearnog oružja’.

Vezani članci Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni" Slika nije dostupna Hamenei odbacuje 'apsurdne optužbe' Washingtona

>> Iran predstavio nove centrifuge za obogaćivanje urana

Također je dodao da se radi o ‘nečasnim izjavama koje sramote SAD’. Sjedinjene države su prošli tjedan objavile novu nuklearnu strategiju, isključujući atomski napad na zemlje koje ne posjeduju takvo oružje ili su potpisnice Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja, uz dvije iznimke - Iran i Sjevernu Koreju. (Hina)