Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalit će se UN-u

Iran osudio Obamine nuklearne prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je najavio da će se njegova zemlja službeno žaliti Ujedinjenim narodima zbog prijetnji nuklearnim oružjem koje je uputio američki predsjednik Barack Obama, oštro osudivši njegove riječi.

Obama je ‘implicitno zaprijetio Irancima nuklearnom oružjem’, rekao je Hamenei na susretu s vojnim dužnosnicima koji je prenosila državna televizija. Prema njegovim riječima, Obamine su izjave ‘vrlo čudne i svijet ih ne bi smio ignorirati jer u 21. stoljeću, vremenu potpore ljudskim pravima i borbi protiv terorizma, vođa jedne države prijeti upotrebom nuklearnog oružja’.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Iran predstavio nove centrifuge za obogaćivanje urana

Također je dodao da se radi o ‘nečasnim izjavama koje sramote SAD’. Sjedinjene države su prošli tjedan objavile novu nuklearnu strategiju, isključujući atomski napad na zemlje koje ne posjeduju takvo oružje ili su potpisnice Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja, uz dvije iznimke - Iran i Sjevernu Koreju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene