Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješenje

Iran nudi susret sirijske vlade i oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran, saveznik režima u Damasku, spreman je u Teheranu organizirati susret sirijske vlade i oporbe u pokušaju rješavanja krize u Siriji, izjavio je u nedjelju iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi na TV postaji Al-Alam na arapskom jeziku.

"Iran je spreman pozvati sirijsku oporbu u Teheran na dijalog sa sirijskom vladom", kazao je Salehi ne navodeći vrijedi li poziv za oružane pokrete koji su sudjelovali u ustanku protiv režima predsjednika Bašara al-Asada. "Vjerujemo da sirijsko pitanje mora imati sirijsko rješenje", dodao je on ponavljajući jedan od 'lajtmotiva' Irana u toj aferi.

Teheran kojeg brine mogući pad režima u Damasku, njegova glavnog saveznika u regiji, pokušava već nekoliko tjedana nametnuti svoje prisustvo u diplomatskim naporima u pronalaženju rješenja krize.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

>> Nove pojedinosti dovode u pitanje izvješća o sirijskom masakru

"Iran je spreman odigrati svoju ulogu u vraćanju stabilnosti i sigurnosti u Siriju" i izbjegavanju da se kriza u toj zemlji "brzo ne proširi u čitavoj regiji", objasnio je u subotu glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene