Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran, saveznik režima u Damasku, spreman je u Teheranu organizirati susret sirijske vlade i oporbe u pokušaju rješavanja krize u Siriji, izjavio je u nedjelju iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi na TV postaji Al-Alam na arapskom jeziku.


"Iran je spreman pozvati sirijsku oporbu u Teheran na dijalog sa sirijskom vladom", kazao je Salehi ne navodeći vrijedi li poziv za oružane pokrete koji su sudjelovali u ustanku protiv režima predsjednika Bašara al-Asada. "Vjerujemo da sirijsko pitanje mora imati sirijsko rješenje", dodao je on ponavljajući jedan od 'lajtmotiva' Irana u toj aferi.

Teheran kojeg brine mogući pad režima u Damasku, njegova glavnog saveznika u regiji, pokušava već nekoliko tjedana nametnuti svoje prisustvo u diplomatskim naporima u pronalaženju rješenja krize.

Vezani članci Slika nije dostupna Iran nije potvrdio pad ruskih raketa na njegovo tlo Slika nije dostupna Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u

>> Nove pojedinosti dovode u pitanje izvješća o sirijskom masakru

"Iran je spreman odigrati svoju ulogu u vraćanju stabilnosti i sigurnosti u Siriju" i izbjegavanju da se kriza u toj zemlji "brzo ne proširi u čitavoj regiji", objasnio je u subotu glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.