Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili Britanci

Rusija se opet dočepala ubojitih kamikaza koje siju strah: "Ovo im omogućuje fleksibilnost u gađanju"

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Afp
Aktualno Galerija Rat u Ukrajini Rat u Ukrajini Foto: Afp Rat u Ukrajini, ilustracija Rat u Ukrajini, ilustracija Foto: Afp Gađanje mjesta u okolici Bahmuta Gađanje mjesta u okolici Bahmuta Foto: Afp +0 Ukrajinac puca u dron Galerija 1/4 >>
Rusija je nakon dvotjedne stanke upotrijebila 71 iransku "kamikaza bespilotnu letjelicu" protiv ukrajinskih ciljeva, što upućuje na to da je Moskva dobila nove dronove od Irana za svoj rat u Ukrajini, objavilo je britansko ministarstvo obrane u nedjelju.

Britanski dužnosnici su u svom nedjeljnom dnevnom vojnoobavještajnom izvješću na Twitteru napisali da napadi upućuju na to da je "Rusija vjerojatno počela dobivati redovite obnove zaliha manjim brojem" bespilotnih letjelica "Šahed OWA-UAV".

Vjeruje se da postoje dvije lokacije za lansiranje dronova: iz ruske Brjanske oblasti u sjeveroistočni dio Ukrajine i iz Krasnodarskog kraja u istočni dio susjedne zemlje.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Vladimir Putin Potvrđeno prijateljstvo Putin komentirao nagađanja o vojnom savezu s Kinom pa napao Zapad: "Počinju graditi osovinu nalik na onu 1930-ih"

"Ovo Rusiji omogućuje fleksibilnost u gađanju širokog sektora Ukrajine i smanjuje trajanje leta do ciljeva na sjeveru Ukrajine", stoji u objavi na Twitteru.

 

 

"Također je vjerojatno riječ o novom pokušaju da se rastegne ukrajinska protuzračna obrana", dodaje se.

Američki Institut za ratne studije je u međuvremenu nazvao nevažnom najavu planova Kremlja da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji u odnosu na rizik od eskalacije sukoba u nuklearni rat.

Pročitajte i ovo Uništenje broda Saratov Ne ide im VIDEO Rusija slučajno priznala gubitak broda Saratov: "Raspršen je mit o neuništivoj crnomorskoj floti"

"Ruski predsjednik Vladimir Putin pokušava iskoristiti strahove zapada od nuklearne eskalacije raspoređujući taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiju", prema Institutu.

Putin je u subotu rekao da će taktičko nuklearno oružje biti smješteno u bivšoj sovjetskoj republici Bjelorusiji i da su se Minsk i Moskva usuglasili glede te odluke.

Institut je u svojoj najnovijoj procjeni rekao da nastavlja "smatrati da je Putin akter koji izbjegava rizik i koji neprestano prijeti da će iskoristiti nuklearno oružje bez ikakve namjere da to zaista učini kako bi slomio odlučnost zapada".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene