Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran: 'Izjave britanskih marinaca su namještene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u petak rekao kako je konferencija za novinare oslobođenih britanskih marinaca bila "namještena" kako bi se prikrio njihov protuzakonit ulaz na iranski teritorij.

"Takvi namješteni potezi ne mogu prikriti pogrešku britanskog vojnog osoblja koje je protuzakonito ušlo na iranski teritorij", stoji u priopćenju iranskog ministarstva vanjskih poslova objavljenog u petak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Povratak kući je ostvarenje našeg sna' Slika nije dostupna London šalje pregovarača u Iran

"Ta teatralna propaganda ne može opravdati pogrešku vojnika", dodaje se.

Petnaestero britanskih vojnika uhićenih 23. ožujka i oslobođenih u srijedu, na konferenciji za novinare u petak su rekli da su imali poveze na očima, da su bili vezani, izolirani i upozoreni da im prijeti kazna od sedam godina zatvora. 

To je bilo u izrazitoj suprotnosti s njihovim nasmiješenim licima koja su se nakon oslobađanja vidjela na iranskoj televiziji.

"Žao nam je da Britanija nema znanja o islamskoj kulturi i iranskoj civilizaciji kojim bi mogla shvatiti razloge zašto je Iran dao oprost britanskim vojnicima", kaže se u priopćenju.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene