Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran isključuje pregovore izvan IAEA-e, odbacuje UN-ovu rezoluciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad isključio je u mogućnost pregovaranja o nuklearnom pitanju izvan okvira Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i ocijenio da je rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a koja pojačava sankcije protiv Irana "bez vrijednosti".

"Za Iran je rezolucija Vijeća sigurnosti bez vrijednosti i važnosti", rekao je Ahmadinedžad nakon sjednice Vijeća ministara, izvijestila je iranska agencija Fars.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je u ponedjeljak rezoluciju 1803 koja postrožuje režim sankcija protiv Irana kako bi se postigla obustava njegovog obogaćivanja urana i proširila suradnja s IAEA-om.

Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija) i Njemačka zadužile su i visokog predstavnika Europske unije Javiera Solanu da nastavi razgovore s Teheranom nakon prihvaćanja rezolucije 1803.

Agencija Irna prenosi da je Ahmadinedžad rekao da će "od sada nuklearni predmet Irana biti isključivo u nadležnosti IAEA-e".

Iranski predsjednik je rekao da velike sile "misle da se rezolucija UN-a može upotrijebiti kao štap kako bi Iran prihvatio pregovarati s njima".

"Iranski narod je trideset godina odbacivao one koji prijete štapovima i danas će postupiti jednako", rekao je Ahmadinedžad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene