Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Religija je svetinja

Iran će bez oklijevanja braniti iračka sveta mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će bez oklijevanja, a od "ubojica i terorista" braniti šijitska sveta mjesta u susjednome Iraku, rekao je u srijedu predsjednik Hasan Rohani potaknut prošlotjednim brzim napredovanjem sunitskih pobunjenika u Iraku.

U televizijskome je obraćanju Rohani rekao kako se mnogi dobrovoljci javljaju za odlazak u Irak gdje bi branili sveta mjesta i "teroristima pokazali gdje im je mjesto". Dodao je da su "za žrtvu spremni" i veterani iz iračkih sunitskih, šijitskih i kurdskih zajednica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

"Kad su u pitanju sveti šijitski hramovi u Karbali, Nadžafu, Kadimiji i Samari, objavljujemo ubojicama i teroristima da velika iranska nacija neće oklijevati u zaštiti tih svetih mjesta", rekao je za posjeta zapadnoj pokrajini Lorestanu.

Irak: Islamisti otjerani iz Bakube, osvojili Tar Afar

"Te teroristčke skupine i oni koji ih financiraju, i u regiji i u međunarodnoj areni, nisu ništa, i nadam se da ćemo im pokazati gdje im je mjesto". Rohani je u subotu rekao kako Iran nikad nije slao vojnike u Irak i malo je vjerojatno da će to ikad i učiniti.

Irački sunitski i šijitski politički čelnici u utorak su nakon cijelog tjedna sektaškog nasilja u kojem su sunitski gerilci zauzeli sjevernoiračke gradove, održali sastanak i izdali zajednički poziv na nacionalno jedinstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene