Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran će bez oklijevanja, a od "ubojica i terorista" braniti šijitska sveta mjesta u susjednome Iraku, rekao je u srijedu predsjednik Hasan Rohani potaknut prošlotjednim brzim napredovanjem sunitskih pobunjenika u Iraku.


U televizijskome je obraćanju Rohani rekao kako se mnogi dobrovoljci javljaju za odlazak u Irak gdje bi branili sveta mjesta i "teroristima pokazali gdje im je mjesto". Dodao je da su "za žrtvu spremni" i veterani iz iračkih sunitskih, šijitskih i kurdskih zajednica.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Beba, ilustracija Liječnici vjeruju da je ovo prvi takav slučaj: U Iraku rođen i operiran dječak s tri penisa

"Kad su u pitanju sveti šijitski hramovi u Karbali, Nadžafu, Kadimiji i Samari, objavljujemo ubojicama i teroristima da velika iranska nacija neće oklijevati u zaštiti tih svetih mjesta", rekao je za posjeta zapadnoj pokrajini Lorestanu.

Irak: Islamisti otjerani iz Bakube, osvojili Tar Afar

"Te teroristčke skupine i oni koji ih financiraju, i u regiji i u međunarodnoj areni, nisu ništa, i nadam se da ćemo im pokazati gdje im je mjesto". Rohani je u subotu rekao kako Iran nikad nije slao vojnike u Irak i malo je vjerojatno da će to ikad i učiniti.

Irački sunitski i šijitski politički čelnici u utorak su nakon cijelog tjedna sektaškog nasilja u kojem su sunitski gerilci zauzeli sjevernoiračke gradove, održali sastanak i izdali zajednički poziv na nacionalno jedinstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook