Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobus prolazio kroz pokrajinu Anbar

Irak: U eksploziji ranjeno devetnaest šijitskih hodočasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest šijitskih hodočasnika iz Pakistana ozlijeđeno je u eksploziji bombe kada je njihov autobus prolazio kroz pokrajinu Anbar u kojoj su suniti u većini, izvijestili su liječnici i policija.

To je drugi napad na hodočasnike u toj pokrajini zadnjih dana. "Bomba uz cestu eksplodirala je dok je autobus s pakistanskim hodočasnicima išao autocestom u Bagdad" iz Faludže, rekao je glasnogovornik policije u Anbaru za agenciju France Presse.

Vozač autobusa i osamnaestero putnika ozlijeđeni su, među njima troje djece koja su u kritičnom stanju, dodao je.

Hodočasnici su išli u šijitsku džamiju Al-Askari u Samari, sjeverno od Bagdada.

Godine 2006. i 2007. u Iraku su bjesnili vjerski sukobi u kojima su poginuli deseci tisuća ljudi. Silina sukoba poslije je jenjala, ali napetost i dalje vlada, uz nemali broj žrtava. (Hina)

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene