Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef policije u Mosulu poginuo je u eksploziji koja se dogodila dok je bio u posjetu mjestu velike eksplozije što se dogodila dan prije, a u kojoj je poginulo najmanje 20 ljudi, objavilo je američko vojno zapovjedništvo u Bagdadu.


Uzrok eksplozije u kojoj je poginuo brigadni general Salih Mohammed Hasan vjerojatno je samoubilački napad, objavio je France Presse.

Vezani članci Krešmir Kuk, seizmolog Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca" Slika nije dostupna Stvarni terminator: Nastavio je napad na ISIS unatoč tome što je nagazio na minu!

Poginuo je i jedan od Hasanovih tjelohranitelja, a petorica su
ranjena, objavila je policija, javlja Reuters.

Spasilačke snage još traže preživjele od prve eksplozije za koju američke snage okrivljuju al Qaedu. U toj je eksploziji ozlijeđeno 150 ljudi.

Prva se eksplozija dogodila u kući kojom su se gerilci služili za skladištenje oružja i tona eksploziva pa je oštećeno i 35 okolnih zgrada.

Etnički i vjerski miješani Mosul, 390 km sjeverno od Bagdada američki vojni zapovjednici smatraju al Qaedinim najvećim gradskim uporištem.