Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iračke snage zauzele su oko dvije trećine istočnog dijela Mosula iz ruku džihadističke skupine Islamske države (IS) otkako su 17. listopada počele ofenzive za povrat toga grada, rekao je zapovjednik elitne postrojbe u nedjelju.


U istočnom dijelu Mosula više od 60 posto sektora oduzeto je džihadistima, rekao je general Abdelvahab al-Saadi, jedan od zapovjednika elitnih protuterorističkih snaga.

Vezani članci Slika nije dostupna APOKALIPTIČNI PRIZORI PRIJE KLJUČNE BITKE 'Osjeća se da slabe, ali milijun ljudi koriste kao štit' Slika nije dostupna 'UJEDAČ' - NOVI BARBARIZAM - Džihadisti smislili brutalnu spravu za mučenje žena

Te elitne snage počele su 17. listopada ofenzivu kako bi zauzele Mosul. Njihovi vojnici prvi su ušli u grad početkom studenoga i zadali udarce džihadistima IS-a koji su Mosul zauzeli u lipnju 2014.

Ali džihadisti i dalje pružaju žestoki otpor i dalje kontroliraju cijele zapadne četvrti Mosula.

Međutim, napredovanje policije i vojske koji imaju zračnu podršku međunarodne koalicije koči činjenica da je u tome području na stotine tisuća civila, a napredvoanju prijete i snajberisti i teroristički napadi autobombama. (Hina)