Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik udarac

Iračka vojska: 'Ranili smo glasnogovornika IS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adnani je Sirijac koji je prisegnuo na vjernost al Qaedi prije više od deset godina.

Glasnogovornik Islamske države Abu Muhammad al-Adnani je navodno ranjen u zračnom napadu u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, objavila je u četvrtak iračka vojska.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

"Postoje potvrđena izvješća da je tzv. terorist Abu Muhammad al-Adnani glasnogovornik terorista Daesha (Islamske države) ranjen u zračnom napadu...u okrugu Barwana", stoji u vojnom priopćenju.

Adnani je izgubio "mnogo krvi" u napadu prije nekoliko dana prije nego što je prebačen u sjeverni grad Mosul, glavni grad Islamske države u Iraku, dodalo je priopćenje.

Reuters za sada nije mogao potvrditi ovo izvješće.

Preko 100 boraca Islamske države ubijeno je u i oko Barwana ovaj tjedan u zračnim napadima koji pomažu iračkoj vojsci da odbije ofenzivu militanata kod grada Hadithe, prema navodima koalicije predvođene SAD-om.

Adnani je Sirijac koji je prisegnuo na vjernost al Qaedi, prethodniku Islamske države, prije više od deset godina i jednom su ga američke snage u Iraku zatvorile, prema Institutu Brookings.

Adnani je glavni propagandist ove džihadističke skupine otkako je u lipnju 2014. u priopćenju proglasio da Islamska država uspostavlja kalifat koji obuhvaća velike dijelove teritorija koje je osvojila u Iraku i susjednoj Siriji.

William McCants iz Instituta Brookings, autor knjige "ISIS-ova apokalipsa", rekao je ako je Adnanijevo ranjavanje istina da bi to predstavljalo veliki gubitak za Islamsku državu.

"Ako je on onesposobljen, Baghdadi je izgubio savjetnika od povjerenja", rekao je govoreći o čelniku Islamske države Abu Bakru al-Baghdadiju. "Njegovo ime se spominjalo kao mogućeg nasljednika...a on je i učinkovit propagandist".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene