Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upravni odbor očekuje uspješnu suradnju

Inzko službeno imenovan Visokim predstavnikom za BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanici najutjecajnijih zemalja svijeta koje čine Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) službeno su danas u Sarajevu imenovali austrijskog veleposlanika Valentina Inzka na mjesto visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini koji će tu dužnost preuzeti za dva tjedna, priopćeno je iz OHR-a.

'Upravni odbor je uvjeren da će dobro surađivati s veleposlanikom Inzkom pošto preuzme dužnost visokog predstavnika odmah nakon sastanka političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira 26. ožujka', navodi se u priopćenju OHR-a.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Sjednica Vijeća za provedbu mira održat će se u Sarajevu, dodaje se, a u međuvremenu će PIC izvijestiti Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda o odluci Upravnog odbora PIC-a.

Vijeće za provedbu mira u BiH sastoji se od predstavnika 55 zemalja, a u Upravnome odboru koji donosi najvažnije odluke su predstavnici SAD-a, predsjedništva Europske unije i važnijih europskih zemalja te Rusije i Turske, koja zastupa zemlje članice Organizacije islamske konferencije (OIC).

Inzko je početkom tjedna dobio potporu Vijeća ministara EU-a za imenovanje na položaj posebnog predstavnika EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene