Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na interaktivnoj se karti može vidjeti koliko dugo treba raditi u pojedinim glavnim gradovima da bi se moglo kupiti, primjerice, iPhone.


Švicarska bankovna grupacija UBS objavila je redovito godišnje istraživanje o mjesečnoj zaradi i troškovima života u nizu velikih gradova diljem svijeta.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zdravko Marić o poreznoj reformi: ''Siguran sam da će tržište odraditi svoje. To znači da će doći do pada cijena'' Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Petrov: Ovo nije nikakva porezna reforma, za građane ostaje sve isto

Opsežna anketa ove je godine provedena na čak 50.000 ljudi tijekom travnja i svibnja, a rezultati su na prilično zanimljiv način predstavljeni na portalu InCont.

>> Najviše plaće u zračnom prijevozu, najniže u tekstilnoj industriji

Odabirom nekog glavnog grada na interaktivnoj karti svijeta može se vidjeti prosječna cijena radnog sata, dok se u tri 'rubrike' vidi broj sati potreban da se zaradi dovoljno novca za kupnju iPhona 4S, karte za prigradsku željeznicu na ruti duljine oko dva kilometra te popularnog hamburgera Big Maca.

Premda se Zagreb nije našao u ovogodišnjem istraživanju, kartu se svjedno isplati proučiti, s obzirom da su dostupni podaci za nekoliko drugih metropola u hrvatskom susjedstvu i nešto istočnije od nas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook