Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki State Department trenutno drži na oku 52 organizacije u svijetu te ih kategoriziraju kao strane terorističke organizacije (FTO). Povodeći se tom statistikom, tvrtka za strateško komuniciranje, Navanti, izradila je zanimljivu grafiku.


Koristeći podatke State Departmenta i iz akademskih izvora, Navanti je napravio Periodičku tablicu, ali ne elemenata, već terorističkih organizacija u svijetu, koje predstavljaju opasnost za sigurnost SAD-a, prenosi Business insider.

Vezani članci Migranti, ilustracija (Foto: AFP) Još jedna pljuska Hrvatskoj: Ne ispunjavamo ni minimalne standarde u suzbijanju trgovine ljudima Kriza na Haitiju (Foto: AFP) Pucnjevi blizu američkog veleposlanstva na Haitiju - State Department

>> Amerika pritišće Europu: Hezbolah treba kazniti, hitno!

Na toj tablici mogu se pronaći najosnovniji podaci o tim organizacijama, od imena, područja djelovanja, veličine i razine aktivnosti.

Sve u svemu, ta zanimljiva grafika korisna je prezentacija terorističkih ćelija diljem svijeta, protiv kojih Amerikanci vode rat, kojem se nikako ne nazire kraj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook